Menu

Doping nije hOKej

13. ožujka 2017.
Na klizalištu zagrebačkog velesajma, od 10. – 12. ožujka 2017., održan je međunarodni turnir hokeja na ledu za hokejaše starosti do 12 godina, U-12, pod nazivom „Doping nije hOKej“.

Organizator ovog već tradicionalnog turnira  poznatog i kao „Zeleni pak“ je KHL Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim savezom hokeja na ledu.

Nastupilo je šest momčadi. Uz momčadi iz Hrvatske sudjelovali su i predstavnici Srbije i Slovenije.

Turnir osim natjecateljskog dijela ima i edukativnu dimenziju. Na inicijativu IIHF-a (Svjetska federacija hokeja na ledu) i WADA-e (Svjetska antidopinška agencija) stvorena je krilatica „Doping nije hOKej“ i ideja o igranju sa zelenim pakovima kojima se djeci u što ranijoj dobi želi naglasiti važnost bavljenja sportom na pravi način, bez zabranjenih sredstava te o opasnostima do kojih dolazi njihovom zlouporabom.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping kroz ta tri dana održao je edukativno predavanje svakoj momčadi pojedinačno, a posljednjeg dana turnira šest najboljih predstavnika iz redova svojih momčadi sudjelovali su u kvizu koji se održava na centru klizališta. Pobjednik antidopinškog kviza igrač je KHL Zagreba.

I ove godine bilo je veliko zadovoljstvo raditi s djecom. Prilaze iskreno i otvoreno i stvarno se trude naučiti i shvatiti. Oni su sasvim sigurni u to da doping nije OK-ej, a u hokeju mu ni ne smije biti mjesta. (V.B)

na vrh članka