Menu

SREDNJOEUROPSKA ANTIDOPINŠKA ORGANIZACIJA (CEADO)

29. svibnja 2019.
Predstavnici srednjeeuropskih nacionalnih antidopinških organizacija okupili su se u Budimpešti 28. svibnja 2019. godine

Na poziv Mađarske nacionalne antidopinške organizacije (HUNADO) predstavnici austrijske, hrvatske, mađarske, poljske, slovačke, slovenske i srpske nacionalne antidopinške organizacije okupili su se 28. svibnja 2019. godine u Budimpešti, europskoj prijestolnici sporta 2019.

Nakon plodonosne konferencije održane dan ranije u suradnji s WADA-om, Europolom i Eurojustom, predstavnici NADO-a iz regije dogovorili su se o ponovnom osnivanju Srednjoeuropske antidopinške organizacije (“CEADO”). Rumunjska antidopinška agencija sudjelovala je na sastanku u statusu kandidata, a predstavnik Svjetske antidopinške agencije (WADA) također je pozvan kao promatrač.

CEADO je kao ekspertna skupina regionalnih NADO-a odlučio razmijeniti svoja znanja i stručnost u području antidopinga, i ojačati zajednički glas u interesu čistog sporta. Na sastanku je za predsjednika izabran g. Michael Čepić, direktor Austrijske nacionalne antidopinške agencije. (HZJZ)

na vrh članka