Menu

42. SASTANAK CAHAMA-E /48. SASTANAK MONITORING SKUPINE ZA DOPING U SPORTU (T-DO)

Zagreb, 9. svibnja 2018.
U Strasbourgu, Francuska, je od 2-4. svibnja 2018. održan 42. sastanak CAHAMA-e i 48. sastanak Monitoring skupine za doping u sportu (T-DO). U radu sastanaka sudjelovala je i delegacija Republike Hrvatske.

Na sastanku CAHAMA-e sastavljen je prijedlog mandata za europske predstavnike na sastancima Izvršnog odbora i Osnivačkog odbora WADA-e koji će se održati u Montrealu 16-17. svibnja 2018.

Na sastanku Monitoring skupine održani su izbori za slijedeće mandatno razdoblje. Za predsjednika Monitoring skupine izabran je dr. Michael Petrou s Cipra, potpredsjednik nije izabran jer je jedini kandidat odustao od kandidature, za predsjednika ekspertne skupine za pravna pitanja izabran je dr. Lars Mortsiefer, iz Njemačke. Za predsjednika ekspertne skupine za edukacije izabrana je dr. Lucienne Attard, s Malte, za predsjednika ekspertne skupine za znanost izazbran je dr. Detlef Thieme iz Njemačke, za predsjednika ekspertne skupine za sukladnost izabrana je Valentina Alexandrescu iz Rumunjske.

Prihvaćen je prijedlog izmjena postupanja Skupine kojima se omogućava nametanje sankcija pojedinoj zemlji članici Vijeća Europe u slučaju nesukladnosti. (Z.M)

na vrh članka