Menu

DRŽAVNO PRVENSTVO ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA

27. travnja 2018.
Više od 2000 mladih sportaša okupilo se na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske koje se već niz godina održava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Najbolji sportaši demonstrirali su svoje vještine od 18. travnja do 27. travnja 2018. godine u istarskom turističkom središtu Poreču.

Više od 600 učenika s intelektualnim teškoćama, 20. i 21. travnja pokazali su svoje sportske vještine u nekoliko sportova. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping prisustvovao je natjecanjima ovih učenika. Zadatak nam je bio da na najjednostavniji način približimo problem dopinga u sportu i u društvu. Simpatičnoj i nadasve dragoj djeci s intelektualnim teškoćama više smo promovirali sport i zdrav život nego samu borbu protiv dopinga. Međutim, doping im nije nepoznat pojam. Mnogi od njih imali su svoje definicije dopinga – i svi su bili u pravu.

Učenici osnovnih škola natjecali su se od 25. do 27. travnja i to u 12 sportova. Osnovnoškolci već pojeduju neko znanje o opasnostima dopinga i vrlo rado riješavaju antidopinški kviz.

Srednjoškolska natjecanja održana su od 25. do 27. travnja u osam sportova.

Već desetu godinu Služba antidopinga HZTA-e radi sa školskom populacijom na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava. Iskustva su nam uvijek ista – školska populacija iskazuje veći interes za problem dopinga u sportu i izvan njega nego registrirani sportaši. (V.B)

na vrh članka