Menu

Obilježen 'Play True Day' na Krosu Sportskih novosti

23. travnja 2018.
U Zagrebu je 21. travnja 2018. na sportsko rekreacijskom centru Bundek održan 35. Kros Sportskih novosti. Na ovom natjecanju koje je i službeno prvenstvo osnovnih i srednjih škola te fakulteta Republike Hrvatske u trčanju u prirodi, organizirana je bila i utrka za građanstvo.

Na krosu je trčalo oko tri tisuće učenika, tisuću studenata i stotinjak građana. Odlična atmosfera i velik odaziv natjecanju bili su prava prilika za provođenje antidopinške edukacije i dodatnog senzibiliziranja javnosti za problem dopinga.

Služba za antidoping HZTA je zajedno s antidopinškim ambasadorima provela edukaciju iz antidopinga. Educirali smo osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, profesore i rekreativne sportaše. Na info pultu igrao se antidopinški kviz te su dijeljeni promotivni materijali s antidopinškom porukom - NE!Dopingu.

Ovom edukacijom završili smo obilježavanje međunarodnog dana čistog sporta pod nazivom 'Play True Day' koji se tradicionalno održava sredinom travnja. I ovom prilikom možemo izraziti zadovoljstvo interesom koji postoji kod mladih i kod opće populacije za pitanje antidopinga. (R.L.)

na vrh članka