Menu

HZTA među prvima u svijetu dobila potvrdu o sukladnosti WADA-e

30. ožujka 2018.
Svjetska antidopinška agencija /WADA/ 9. ožujka 2018. potvrdila je potpunu sukladnost rada Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping kao nacionalne antidopinške organizacije s odredbama Svjetskog antidopinškog kodeksa.

Ova potvrda uslijedila je nakon što je WADA tijekom 2017. i 2018. monitorirala sve vidove antidopinškog djelovanja HZTA i uvjerila se da su standardi postupanja HZTA na području antidopinga potpuno usklađeni sa svjetskim standardom. Krajem ožujka 2018. potvrdu o potpunoj sukladnosti je dobilo 26 od 307 antidopinških organizacija širom svijeta čiju sukladnost rada s odredbama Kodeksa i međunarodnih standarda je WADA monitorirala, od kojih je 16 nacionalnih organizacija, od toga 11 europskih, među kojima je i HZTA.

HZTA izrazito cijeni partnersku suradnju s WADA-om , koju će nastojati dodatno razviti kroz budući rad. Ova potvrda je istovremeno i obveza za stalno poboljšanje kvalitete rada i suradnje s drugim antidopinškim organizacijama u svrhu što boljeg ostvarivanja osnovne zadaće, a to je zaštita čistih sportaša i očuvanje duha sporta. (HZTA)

na vrh članka