Menu

IZJAVA PODRŠKE STAJALIŠTU iNADO-a

2. lipnja 2016.
Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) podupire iNADO-ov poziv na nastavak djelovanja za zaštitu čistog sporta koji je objavljen 19. svibnja 2016. U skladu s isključivim i nedvojbenim mandatom iNADO-a za zaštitu čistih sportaša, HZTA podupire njegovu spremnost na suradnju s WADA-om u sklopu njezinih istražnih programa, programa za osiguravanje usklađenosti i testiranja.

U svjetlu najnovijih događanja HZTA podržava iNADO-ov poziv za suspenziju ARAF-a (Ruski atletski savez) i njegovih sportaša od strane IAAF-a i MOO-a s Ljetnih olimpijskih igara 2016. Podržavamo stav da Međunarodni olimpijski odbor (MOO), Međunarodni paraolimpijski odbor (MPO) i Međunarodna asocijacija atletskih saveza (IAAF) podupru odlučne mjere temeljem zaključaka WADA-e.

Istovremeno, HZTA se zalaže za davanje povećanih provedbenih ovlasti WADA-i od strane međunarodnih sportskih organizacija kako bi se pravilno rješavali problemi i štitio čisti sport u sportovima gdje postoji dokaziv problem s dopingom. (HZTA)

na vrh članka