Menu

PREDAVANJE NA VELEUČILIŠTU VERN

24. svibnja 2017.
Studentima treće godine novinarstva Veleučilišta Vern, u sklopu kolegija sportsko novinarstvo, održano je predavanje na temu mediji i doping.

Da bi što jednostavnije shvatili kako prenijeti informacije vezane uz neki dopinški slučaj, pojasnili smo kad i kako reagirati. Najbitnija je točna i provjerena informacija. Iz tog razloga nekad treba pričekati, a brzu reakciju i javnu objavu staviti u drugi plan.

Objasnili smo im zbog kojih razloga nismo u mogućnosti, kao nacionalno antidopinško tijelo, na prve novinarske upite dati informacije - informacije u trenutku kad „procuri“ vijest o dopinškom prekršaju sportaša, sportskog djelatnika, liječnika,… Pojašnjeno im je koje se radnje moraju provesti u svakom slučaju u kojem je razvidno da se radi o kršenju antidopinškog pravila.

Da bi što uspješnije pratili problem dopinga u sportu, približili smo im cijelu antidopinšku zajednicu i sve odgovornosti sportaša podložnih dopinškoj kontroli. Prikazali smo dopinške padove svjetskih i hrvatskih sportaša te prezentirali dobar primjer iznošenja dopinških prekršaja u javnost.

Ono što smo zapazili je to da je doping tema koja izuzetno privlači pažnju, a posebno je interesantna studentima novinarstva. (V.B)

NewsMainImageInArticleVijest240517

na vrh članka